Сайт Запорізького обласного туристично-інформаційного центру

  • Головна /
  • Новини /
  • Нова стратегія і гроші з держбюджету: запорізький губернатор розповів про пріоритети в розвитку Хортиці
24.09.2019

Нова стратегія і гроші з держбюджету: запорізький губернатор розповів про пріоритети в розвитку Хортиці

Голова Запорізької облдержадміністрації «заглибився в тему Хортиці». Про це губернатор повідомив на своїй офіційній сторінці в Facebook. Він розповів, що зустрівся з директором заповідника «Хортиця» Максимом Остапенко. Разом з ним глава ОДА визначив кілька пріоритетів у розвитку острова як туристичного об’єкта.
“Занурюємося в тему Хортиці.

Сьогодні зустрівся з гендиректором національного заповідника Максимом Остапенком та фахівцями. Обговорили плани розвитку Національного заповідника.

Перший пріоритет – це оформлення землі, що належить заповіднику. Останніми роками заповідник зіткнувся зі справжнім саботажем оформлення землі з боку органів Держгеокадастру в Запорізькій області. Безпідставні відписки всіляко унеможливлювали державну реєстрацію земель острова Національним заповідником. Особисто буду тримати це питання на контролі.

Другий пріоритет – готовимо спільні пропозиції до проєкту держбюджету-2020 щодо цільового фінансування «Хортиці» в частині інфраструктурного забезпечення заповідника – дороги, паркування, зупинки, освітлення.

Третій пріоритет – власне розроблення стратегії розвитку заповідника.

Також окремо будемо звертатися до Кабінету міністрів України щодо фінансування реконструкції музею історії Запорозького козацтва.”